4/11/2009 11:59:00 p.m. Comment0 Comments



constat ca sambata seara devine una foarte introspectiva, moment in care se analizeaza si se planifica. in acelasi spirit in seara asta se vad noi perspective.

pot sa zic ca ultimele 2-3 luni au fost foarte intense, interesante si provocatoare pentru mine.m-am oprit mai brusc decat m-as fi asteptat, cu toate ca stiam ca trebuie sa ma opresc, m-am aruncat cu capul inainte iarasi mai repede decat as fi crezut ca era necesar, m-am oprit din nou insa de data asta corect si acum am pornit din nou insa altfel, asa cum trebuie: cu 0 si 1. am facut lucruri pe care nu credeam ca mai stiu sa le fac, am trecut peste situatii in care nu speram sa ma regasesc vreodata si am inceput sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva. nu stiu daca e mai buna sau mai putin buna asta ramane de vazut pe termen lung insa clar e ca ma regasesc in ea si face parte din ceea ce sunt. chiar daca uneori ar fi trebuit pentru binele meu sa accept si jumatati de masura si lucruri care nu erau pe gustul meu, insa din fericire pentru mine nu am facut asta si acum ma bucur.

in fine esential este insa ce voi face de acum incolo.

nu stiu ce se va intampla, nu stiu daca maine nu imi va pica o caramida in cap sau nu am sa ma imbogatesc subit cert este ca de acum incolo voi avea o preocupare majora : my self, sub orice forma.

asadar micile mele hinturi vor fi foarte practice si pragmatice, gen :

mers la inot de doua ori pe saptamana

facut miscare cel putin alte doua zile pe saptamana

mancat atent si cu o anumita logica - ups asta doare :P

stat pe net mai putin si muncit mai organizat si eficient la job si acasa

citit si dormit mai mult, in sensul de a avea un program cat de cat ordonat

facut lucruri noi

si lista poate continua chiar cu baut 2 litri de apa si lasat de fumat :)).

in rest cu alte aspecte nici o schimbare caci overall sunt multumitoare si foarte cinstite, sanatoase si bune pe termen lung.

stiu ca la nivel declarativ pare cel putin hilar si o initiativa adolescentina insa sunt foarte determinat in directia asta, nu atat din considerente egoiste ** ci din faptul ca daca ai sansa sa primesti un sut in fund mai repede decat altii ar trebui sa profiti de sansa si sa nu lasi doar hazardul sa iti dicteze ziua de maine .

** cu toate ca Adam Smith- fondatorul economiei clasice - asta daca nu sunteti toti niste culti constipati care stiu tot - care apropo am vazut ca este pe hartia de 20 de pounds - spunea ca daca toata lumea si-ar urmari interesul si binele personal societatea la nivel macro ar gasi mecanisme autoreglante care sa asigure cel mai mare bine comun.

4/11/2009 09:39:00 p.m. Comment1 Comments

ma pregatesc sa imi iau bilete de avion.

ma astept sa o gasesc sobra, eleganta si impunatoare



dar si jucausa, vesela si surprinzatoare

4/11/2009 06:51:00 p.m. Comment0 Comments




ma trezesc dimineata de sambata dupa o noapte de vineri care s-a incheiat tarziu.
trag de mine si dupa 4 ore de somn ma duc pentru a-mi ridica bicicleta castigata pe net. in fata casei poporului o adunatura de biciclisti de toate culorile si varstele.

ne dau biclele si apoi plecam in jurul casei poporului. de mult visam sa fiu condus de un echipaj de politie. acum indirect eu si cateva sute de biciclisti haiosi care aplaudam frenetic cand treceau pe langa cate o gasca de motoristi, am fost condusi in pas elegant in jurul emblematicii hardughii.

asadar de azi pispirica are un combatant pe masura : bicla care ma aeriseste si care mi-a provocat dureri de fund. sa vedem cum o sa le impac pe toate in weekendurile ce vor veni caci sunt pornit sa fac miscare si sa schimb foarte multe din daily routine life.

pedaland usor spre casa ma gandesc la vara ce se aproprie si nu ma pot abtine sa nu imi frec mainile: o saptamana londra si eventual paris, o cursa de formula 1 la unguri, poate putina atena si in mod clar mare bulgareasca asezonate cu best fest, madonna si depeche si multe seri prin silver churh & co

pare promitator, isn't it?

4/11/2009 03:07:00 a.m. Comment0 Comments

stiu in ce tara traiesc si de ce lume sunt inconjurat de aceea putinul timp pe care il am incerc sa il petrec cat mai bine si cu oameni cat mai normali daca nu neaparat draguti.
ei bine in seara asta impreuna cu un bun amic care se intorsese in tara, in vizita spre binele lui, decidem sa mergem dupa masa intr-un club sa ne relaxam dupa o saptamana destul de incarcata pentru toata lumea. bun, vbm la telefon cu alti oameni si intr-un final se decide in ciuda scepticismului meu sa mergem in turabo la un concert alexandra ungureanu.miorlaita dar merge zic eu. asa zic si ei asa ca plecam acolo.

bun. gasesc un loc de parcare la locul cu pricina si ma pregatesc sa infrut hoardele de oameni, toti unul si unul. mai intai vine baiatul de la parcare caruia ma pregatesc sa-i dau niste bani, ca deh sa nu uitam ca suntem in romania. facem cheta gasim niste marunt si dam 5 ron in 5 bancnote de 1 ron. dam e mult spus caci doar i-am intins domnului banii insa dumnealui ne-a spus ca din pacate spaga lui este de 10 ron. incerc sa o dreg sa-i spun ca nu avem marunt, omu este inventiv si spune ca ne schimba el.ma ambitionez, iau banii inapoi si spun ca dau dupa ce iesim din faimosul centru cultural.

plecam spre intrare impreuna cu cateva pitipoance si domni bine imbracati in camasi albe si ne postam la intrare gandidu-ne cat o fi intrarea si cum or fi oamenii.

nu a fost nevoie sa ne gandim prea mult caci din pacate nu eram imbracati corespunzator : basketi, jeansi, pulover si un trouser rosu nu dadeau bine; ce sa mai vbesc despre amicul meu care arata de parca ar fi venit din sau in vacanta, omu asta chiar a venit in vacanta :D . replica lui a fost cuprinzatoare :" ma bucur ca se mai intampla din astea caci realizez ca am facut alegere buna plecand din tara ."

asadar cu o seara buna spusa apasat si ferm domnii si-au indeplinit sarcina pe seara respectiva. am injurat si ras noi de dumnealor, dar in final morala e simpla :

1. daca nu gandesti tu o sa gandeasca o gorila pentru tine si chiar daca e ironic uneori e sanatos
2.locul ala e pentru o anumita categorie de oameni si e foarte bine sa ramana asa.

voi cu ale voastre noi cu ale noastre. ramaneti acolo si noua nu o sa ne para rau.

si va mai promitem ca nu o sa va mai deranjam . in nici un caz.

a salvat seara Mademoiselle by Coco Channel.

4/10/2009 10:28:00 a.m. Comment2 Comments



ne punem in cap

dansam

citim

coloram

ascultam

muncim

pedalam

incercam lucruri noi

zambim

radem cu pofta

haideti sa haidem

ps : Un preot mergea cu masina pe sosea. La un moment dat vede un magar mort pe partea carosabila. Nu mai merge mult si intalneste un echipaj de politie. Trage pe dreapta si spune politistilor:
- Vedeti ca la cateva sute de metri este un magar mort pe sosea.

La care politistii raspund razand:
- Parinte, ce spuneti, cum sa-l ingropam: cu preot sau fara preot?
- Nu stiu, fiule, eu doar am anuntat familia...

4/10/2009 10:21:00 a.m. Comment0 Comments

la unele semafoare miroase a iarba proaspat tunsa. e revigorant.

priviri fugare se arunca de fiecare data cand se opresc masinile unele langa altele.

dintr-o masina turcoaza rasuna cateva acorduri cunoscute



egoiste si foarte de actualitate.

4/10/2009 01:34:00 a.m. Comment0 Comments


asta e o baza des folosita pe al nostru pamant daca nu cea mai. e foarte simpla .

e formata din 0 si 1. parazitii zic simplu si concis: uitate-te la sfantul satelit sa vezi cum va scuipa 0 si 1.

asadar e simpla, usor de prelucrat si de trait cu ea. din simplu motiv ca sunt doar doua posibilitati : 0 si 1. e ciudat ca in lipsa intermediarului alaturarea de 0 si 1 poate da nastere la o mare creativitate.

tind in mod evident spre baza 2. nu mai exista loc de mijloc. ori 0 ori 1.

asa am fost mereu insa acum se pare ca se accentueaza. ce e mai rau ca e pendulez . cand o cand 1.

oare ce oi scrie in baza 2 daca am 11111100001101010101 ????

ma enerveaza aproprierea asta de extreme .

ma nelinisteste si imi alimenteaza nehotararea care ma caracterizeaza in cazul lucrurilor mici. am stat sa imi iau un sapun lichid 20 min , la masina m-am chinuit doar 2 ore .

vad atat de bine imaginea de ansamblu insa detaliile ma omoara caci pentru detalii iti trebuie rabdare. iar eu nu am rabdare bagami-as p...dar cred ca o sa am bicicleta :))

si sa stiti ca frigiderul e bine mersi

4/10/2009 01:17:00 a.m. Comment0 Comments

nu imi place sa astept, adica nu am rabdare. din acest motiv intarzai foarte rar si atunci cand o fac anunt si ma incadrez invariabil in sfertul academic.
azi ar fi trebuit sa ajung la banca pana in ora 18:00 sa ridic niste bani care stau acolo de o saptamana. am plecat din maiestuosul meu birou din buftea la 16:35. am verificat niste colete cat fumam cea de-a 4 tigara de pe ziua in curs, m-am oprit sa ma joc cu o potaie mica si haioasa care se tinea scai dupa mine, l-am dus la culcus pe catel caci vroia sa urce in masina, am pornit, mi-am dat seama ca nu am portofelul cu actele si unde ar fi trebuit sa depozitez pretioasa suma de la banca. opresc , merg din nou in birou, caut portofelul, nu era.

ma duc la masina, il caut din nou, il gasesc si pornesc. stau la o bariera 8 min , ma uit la ceas 17:08 deci ma hotarasc sa trec pe camp si sa imi murdaresc pispirica proaspat spalata. in fine, in oras mare vuiet si aglomeratie.

am inspiratie , gasesc niste stradute libere, trec pe 2 rosu, ocolesc o baba si cateva femei la volan, fac pe dracu in patru si ajung in vatra luminoasa la 17:59 si alerg ca in filmele bune spre punctul de intalnire. e ora 18:00. banca e inchisa si casieritele ies pe usa. programul este de la 9 la 18:00. am ajuns in timp dar nu se poate face nimic. inteleg situatia, injur sa ma descarc si plec cu coada intre picioare, fara bani si cu gandul la toate ilegalitatile comise.

deci m-am chinuit, am facut tot ce era posibil sa ajung in timp. ba mai mult am ajuns in timp. oficial.

la finalul zilei constat ca asta e teoria. ceea ce intotdeauna facem bine, ne straduim sa iasa ceva si se intampla sa existe ceva pe parcurs sa ne impiedice sa ne atingem scopu, gen o limba de ceas mai vioaie. ceva atat de mic dar care strica tot. iremediabil.

dar cand nu te chinui, ba mai mult ai o lehamite proverbiala si lucrurile se intampla, ce dracu mai e ??? eu sincer nu pot decat sa zic ca e ironie. o mare ironie.

cred ca Dumnezeu e ironic si are un umor foarte bine pus la punct. doar sa ne dorim ceva si are grija sa se intample in cel mai bun moment, dar ales de el nu de noi.


4/09/2009 02:25:00 p.m. Comment0 Comments

1. concert alexandrina

http://www.hotcity.ro/ce-ne-place/evenimente/lansare-om-de-lut

2. pedalat pentru un oras mai curat si o viata mai sanatoasa. sambata voi merge dupa mult timp cu metroul si apoi cu bicicleta . iupiii

http://www.bicicletarosie.ro/

multumesc pe aceasta cale sora-mii care a facut un gest frumos si m-a inscris in concurs astfel castigand una din bicicletele coca cola

ps: ultimul premiu pe care l-am castigat a fost 100 usd de la o promotie de prezervative, dar din pacate nu mai aveam taloanele aferente :)).

morala : ne simtem bine dar pastram dovezile ;))

4/08/2009 05:42:00 p.m. Comment0 Comments



vs




4/08/2009 04:48:00 p.m. Comment0 Comments





4/08/2009 01:24:00 a.m. Comment0 Comments




trebuie sa recunosc ca in ultima vreme mi se spune si mi s-a spus de diferite persoane, in diverse contexte si sub diverse forme ca as fi un pic cam prost.
e greu sa scrii un post despre asta mai ales ca de cele mai multe ori ne e foarte greu sa recunoastem macar atunci cand nu avem dreptate d-apoi sa admitem ca suntem prosti, lucru cu mult mai grav pentru ca prostia reprezinta ceva sistemic, repetat si oarecum iremediabil.

ma gandesc si cred ca ar trebui sa fiu un pic cam deprimat pentru asta. o fosta iubita imi spune ca am fost prost pentru ca nu am reusit sa o inteleg si sa-i inteleg temerile si asteptarile, un coleg de birou imi spune ca sunt prost pentru ca nu ma pot face inteles pe limba retardatilor, un bun prieten si coleg de birou sustine ca sunt prost ca nu stau in banca mea si ma bag si in ciorba altora pentru a le rezolva problemele, un prieten fucker imi zice ca sunt prost ca nu fut tot ce apuc iar altii imi spun ca sunt prost pentru ca uneori nu vad decat solutii complicate acolo unde trebuie decat sa fie simplu si elementar.

eu totusi incep sa ma intreb : oare sunt prost ? sau mai bine sunt atat de prost incat sa imi zica toti astia ca as fi prost ??? e oare atat de evident???

totusi nu ma consider nici pe departe prost si nici atat de naiv insa se pare ca las asa o impresie buna incat incep si eu sa ma indoiesc despre cum sunt de fapt. si totusi daca tot am eu o parere proasta despre oameni cred ca ar fi cazul sa incep sa am o parere un pic mai proasta despre mine, don't you think ?? :))

stau si ma gandesc cum sa fac sa mai invat un pic din invaturile tuturor celor care in ultima vreme m-au catalogat drept prost, sa indrept ce am facut aiurea, sa fac din nou si bine si apoi sa vad daca tot prost as fi . sunt sigur ca sunt atat de prost incat nu as putea sa vad daca mai sunt sau nu prost. ar trebui sa apelez din nou la intelepti.

sper sa ma luminez curand si sa nu mai am momente din astea monumentale de prostie in care sa imi admit limitele.

asta e voi sunteti un pic mai destepti si veti fi un pic mai fericiti. incep sa ma obisnuiesc cu gandul asta.


4/07/2009 03:34:00 p.m. Comment0 Comments




4/07/2009 10:03:00 a.m. Comment0 Comments




alte ganduri si alte prioritati.aceleasi de cu seara dar schimbate un pic de somn

mergem inainte . chiar si asa .

vedem noi cum

zambim

4/07/2009 12:51:00 a.m. Comment0 Comments

4/07/2009 12:15:00 a.m. Comment0 Comments



as putea scrie despre multe acum caci am foarte multe lucruri care imi vin in cap si pe degete ..probabil voi scrie doar sa aud cum clipoceste tastatura asta si sa fac un pic ordine.

as putea incepe spunand ca lucrurile se schimba. si aici trebuie sa admit ca sunt schimbari care ne plac si ne bucura si altele care ne intristeaza. cred ca o sa scriu despre toate :) . asadar pot spune ca se schimba lucrurile si intr-un oras mic de provincie unde toate pareau intepenite undeva aprioric mult in spate si nu as fi crezut vreodata ca pot evolua. dar uite ca acolo unde unii au nebunia sa spere ca vor schimba sau ca vor face ceva bun, lucrurile astea se intampla.

se schimba pana si oamenii si devin mai putin sceptici la noutate. drept exemplu va pot da unul foarte drag mie unde intr-o zi calda de duminica am reusit sa imi conving bunica sa mearga la un consult oftalmologic intr-un mall. nu pot sa imi imaginez ce o fi fost in sufletul si in mintea acestei batrane vazand toate lucrurile care se intamplau acolo..eu pot sa spun ca eu as fi fost coplesit si ca toate mi s-ar fi dat peste cap.

plecand din orasul natal in duminica insorita plin de un aer optimist de primavara merg spre capitala gonind pe aleile baraganului cu muzica urland in masina si vantul fluturandu-ne prin cap..absolut superb. o stare de bine si total nereala unde cuvintele nu isi avea locul si numai noi, masina si muzica noastra pluteau undeva prin aer

ajungem la capitalisti si lucrurile isi recapata fagasul normal. caram de merindele date de jumate din neam si ne reintegram in cotidian. dam iarasi de oameni.

spuneam ca imi plac oamenii. da chiar foarte mult numai ca unii reusesc sa ma zguduie atat de mult incat stau si ma intreb daca ar trebui sa ne mai placa sau nu .
sau ce ar trebui sa facem in astfel de situatii.

e clar ca si oamenii se pot schimba. mi-a dovedit-o mamaia in cel mai elocvent mod posibil si am avut un zambet mare cat o roata de carutza jumate de zi apoi pe fata.
dar de ce schimbarile pe care noi le percepem ca fiind negative dintr-un punct de vedere personal si subiectiv ne pun pe ganduri?

de ceva vreme conjucturile fac sa ma intalnesc cu diversi oameni care admit ca valorile si optica unui om se poate schimba pe parcursul a 5-10-15 ani. eu asta sincer nu pot intelege. poate cineva o fi atat de intelept sa ma faca sa pricep.

pot sa inteleg ca se schimba prioritatile , ca se schimba mediul in care esti, ca se schimba viata pe care o traiesti , dar cum esti tu ca om cum se poate schimba fundamental ? ma refer strict la valorile in care credem, la visele cu care ne urcam in primul tren care ne duce la facultate si spre viata noastra de oameni mari si maturi. poate parea tras de par insa imi amintesc gandul cu care am plecat din orasul meu acum 7 ani : sa raman in esenta acelasi om care sunt. sa nu uit ce am fost si de unde am plecat, sa nu uit ce am vazut acasa si sa fiu eu fata de mine acelasi.

desigur ca in 7 ani multe lucruri s-au schimbat si referitor la mine si despre mine insa in esenta acelasi lucruri le-as zice si maine . identic. pentru mine personal e al naibii de greu sa imi asum alta identitate si sa traiesc confortabil cu alter ego-uri, oricat de greu mi-ar fi putea fi la un moment si oricat de tentant ar putea fi . de aia cred ca inca mai am accent de moldovean, de aia inca par uneori picat dupa alta planeta cu idealurile mele si de aia de multe ori nu par potrivit in multe situatii.

insa o buna prietena imi spune ceva foarte misto in miez de noapte : oamenii sunt o consecinta a mediului in care au trait, au idealurile presetate si ceea ce nu pot pricepe si-i sperie resping din principiu. in esenta oamenii nu sunt rai decat foarte putin dintre ei, insa ceea ce traiesc poate fi marcant pentru majoritatea lor.
eu slava domnului am avut parte de ceva extraordinar de frumos. clipe definitorii pentru mine pe care le voi cauta o viata intreaga zambind, uneori ironic iar alteori fericit.

to sum up :

nu cred decat in Dumnezeu si in mine.

nu cred in jumatati de masura.

nu sper decat in visele mele si in nebunia de a le realiza.

nu caut decat oameni care cred si traiesc vise.